O nama

NOVI COVER WP verzija

„GMO – Reč nauke“ ima za cilj pružanje objektivnih informacija o genetički modifikovanim organizmima i tehnologiji genetičkog inženjeringa na srpskom jeziku.

Na internetu trenutno postoji veliki broj stranica, foruma i grupa o genetički modifikovanim organizmima. Veliki broj njih okupljen je oko ideje borbe protiv genetičkog inženjeringa i GMO-a. Protivnici tehnologije genetičkog inženjeringa i genetički modifikovanih organizama svoju argumentaciju vuku iz nepoznavanja i nerazumevanja rezultata naučnih istraživanja, iz pogrešno protumačenih, a često i potpuno izmišljenih podataka koje plasiraju mediji, te iz nastupa javnih ličnosti, političara i jednog dela naučne javnosti koja i sama nije upoznata sa realnom situacijom na ovom polju nauke.

Uzimajući u obzir ovakvo stanje javnosti a, u isto vreme, čvrsto verujući da ljudi imaju ne samo pravo, nego i obavezu da se informišu o nekoj temi pre nego donesu svoj zaključak o njoj, cilj ove stranice je samo jedan – da na jednom mestu, na srpskom jeziku, prikaže realno stanje u nauci o genetički modifikovanim organizmima kako bi svaka osoba mogla da dođe do istinitih informacija o ovoj temi, i tako bila u mogućnosti da na adekvatan način izgradi svoj stav o genetički modifikovanim organizmima.

Uz tematiku GMO danas je neraskidivo vezana ekonomija, kao i politika. Međutim, ova stranica se neće baviti političkim i ekonomskim pitanjima vezanim za GMO.

Advertisements